Eveniment

Logan se va lansa in Franta pe 9 iunie

12.05.2005, 20:26 11

Renault va incepe sa comercializeze Dacia Logan in Franta din data de 9 iunie 2005, masina urmand sa fie disponibila in trei versiuni, relateaza cotidianul francez Le Figaro.

Masina, ale carei costuri de productie din Romania sunt reduse, va avea un pret intre 7.500 si 8.990 euro. Versiunea de baza va fi echipata cu ABS, 2 airbag-uri si va avea o garantie de 3 ani. De saptamana aceasta, Logan este disponibil pentru vizionari la Atelierul Renault din Champs-Elysees. Autoturismul va incepe sa fie comercializat in Spania si Germania din 16, respectiv 17 iunie, iar in octombrie este programata lansarea in Belgia, Olanda, Elvetia, Austria si Italia. Doar taxele si costurile de transport ar putea determina o eventuala diferenta intre preturile de vanzare ale Logan intre tarile Uniunii Europene.

Renault preconizeaza ca in urmatorii 5 ani va atinge 4 milioane de unitati vandute cu cele trei marci ale sale (Renault, Dacia si Samsung), relateaza Le Figaro.

Vanzarile Dacia Logan pe pietele din Europa Centrala si de Est au depasit estimarile constructorului francez Renault, cota de piata a modelului fiind de aproape de 2% in regiunea mentionata. Reprezentantii Dacia vizeaza vanzari de 15.000 de vehicule Logan in acest an in Europa Occidentala, dupa lansarea comerciala in luna iunie, volumul livrarilor fiind estimat, anul viitor, la 60.000 de unitati.

Din momentul lansarii, in septembrie 2004, si pana la sfarsitul primului trimestru al acestui an, au fost comandate in Romania si la export peste 50.000 de Dacia Logan. Modelul este comercializat in prezent in 13 tari, urmand ca pana la sfarsitul anului numarul acestora sa ajunga la 35.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO