Eveniment

Lucrarile la Autostrada Transilvania ar putea fi oprite

29.02.2008, 19:17 20

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a epuizat deja bugetul autostrazii Transilvania, Brasov-Bors, pentru 2008, iar in aceste conditii lucrarile ar putea fi stopate, a declarat directorul general al societatii, Mihai Grecu.
"Am cheltuit bugetul pe 2008 si nu mai avem bani sa platim nimic pentru autostrada Transilvania. Cu alte cuvinte, compania nu mai are bani sa finanteze lucrarile", a afirmat Grecu intr-o conferinta de presa.
CNADNR a solicitat Guvernului un anumit buget pentru acest proiect de infrastructura, insa Ministerul Economiei si Finantelor nu a acordat toate fondurile, a spus Grecu, fara sa precizeze suma.
Grecu a spus ca singura plata a CNANDR catre constructorul Bechtel a fost de 140 mil. euro, reprezentand un avans de 30% din valoarea totala a lucrarilor programate pentru acest an.
CNADNR a aprobat platile aferente anului 2008 catre constructorul autostrazii Brasov-Bors, compania americana Bechtel, fara sa aiba acordul firmei franceze care supervizeaza lucrarile, Scetauroute. Compania de Drumuri a platit 95% din suma inclusa in dispozitia de plata catre Bechtel fara avizul Scetauroute, a mai spus Grecu. El a motivat lipsa acordului Scetauroute prin nesuprapunerea programului de lucru al companiei cu cel al Bechtel.
"Potrivit contractului, Scetauroute trebuie sa aiba acelasi program de lucru cu Bechtel, insa acest lucru nu s-a intamplat si de aceea nu a certificat lucrarile si nici nu a vizat plata, terminand programul de lucru mai repede", a spus Grecu.
Seful CNADNR sustine ca programul Scetauroute ar fi unul dintre motivele intarzierii lucrarilor.
Cu toate ca CNADNR nu mai poate finanta lucrarile, directorul general al companiei considera ca autostrada Transilvania va fi finalizata la termen, respectiv in 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO