Eveniment

Mai multe vinuri romanesti pentru piata UE

18.05.2004, 00:00 26

Romania a reusit sa obtina majorarea cotei de export pentru vinurile romanesti pe piata europeana cu 45.000 de hectolitri pana la 345.000 de hectolitri.
"Majorarea este corespunzatoare exportului romnesc catre cele zece state care au aderat recent la UE", a declarat Basil Zarnoveanu, presedintele Asociatiei Producatorilor si Exportatorilor de Vin (APEV). El spune ca au existat ani in care cota de export se epuiza foarte repede in primele sase luni dar in, ultimul timp, aproximativ 80% din aceasta cota a fost acoperita de producatorii romani. Exporturile romanesti de vin s-au situat anul trecut la 23 de milioane de euro pentru o cantitate de peste 500.000 de hectolitri. Zarnoveanu estimeaza pentru acest an cresterea exporturilor pana la 30 de milioane de euro. Producatorii autohtoni acuza, insa, faptul ca peste 90% din exporturile romanesti sunt realizate in vrac, pe primul loc in topul exporturilor situandu-se Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO