Eveniment

Mariana Gheorghe, CEO Petrom: Strategiile Guvernului sunt de fapt o lista de dorinte

Petrom: Strategiile Guvernului sunt de fapt o lista de dorinte
29.01.2009, 18:37 34

Mariana Gheorghe (foto), directorul general executiv al celei mai puternice companii locale, Petrom, spune ca fara stabilirea unor surse de finantare si a unor actiuni clare pentru implementarea obiectivelor propuse, strategiile la nivel macro, inclusiv cea energetica, devin doar niste "liste de dorinte".

In acest context, compania impreuna cu ceilalti jucatori majori din piata energiei au fost chemati pentru prima data la discutii cu Adriean Videanu, ministrul economiei, pentru punerea pe picioare a unei noi strategii energetice.
"Strategiile in general sunt facute intr-un termen foarte scurt pentru a fi fundamentate serios. Din cauza acestui lucru ajungem la astfel de situatii de intarziere sau nerealizare a unor proiecte majore. Prioritizarea unor obiective se face in functie de resursele de finantare. Acum, strategiile sunt ca o lista de dorinte, fara a se asigura resursele de finantare si fara stabilirea unor actiuni clare pentru atingerea anumitor obiective. Fara aceste doua elemente nu poti sa faci strategii si aparent guvernantii s-au blocat pana acum doar la stabilirea unor obiective", afirma CEO-ul Petrom, principalul producator de petrol si gaze.
Mariana Gheorghe mai spune ca pentru prima data in mandatul sau, Petrom si alti jucatori semnificativi din piata energetica au fost chemati la discutii de noul Minister al Economiei condus de Adriean Videanu, desi un astfel de document a mai fost redactat si in mandatul fostului ministru Vosganian.
"In doua saptamani vor incepe discutiile pentru o noua strategie energetica cu Ministerul Economiei pe directiile strategice identificate de noi si de aceasta data a fost inceput un dialog, nu numai cu Petrom, ci cu toti jucatorii".
Efectele tergiversarii proiectelor majore de investitii incep sa se vada si au fost evidentiate mai ales in contextul actual al crizei economice.
Romania nu a putut sa acorde ajutor statelor vecine si nici nu ar fi putut sa primeasca in caz de necesitate din cauza lipsei rutelor de interconectare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO