Eveniment

Materialele refolosibile vor putea fi cumpărate doar de la firme

Materialele refolosibile vor putea fi cumpărate doar de la firme

Foto Octav Ganea

Autor: Adrian Dumitrache

15.12.2011, 00:00 117

Centrele de colectare a materialelor feroase şi neferoase vor putea cumpăra doar de la persoanele fizice autorizate şi firme, pentru a descuraja furturile de cabluri, care în cazul operatorilor telecom au provocat prejudicii de 7,5 milioane de euro şi au afectat 250.000 de abonaţi.

"Vrem să promovăm un act normativ, fie proiect de lege, fie ordonanţă de urgenţă, prin care orice vânzare-cumpărare de materiale feroase şi neferoase să aibă la bază o factură fiscală.

Printr-o astfel de obligaţie, vrem să descurajăm furturile de materiale refolosibile, care în ultimul an au afectat activitatea operatorilor şi le-au generat pierderi", a declarat secretarul de stat în Ministerul Comunicaţiilor Marius Fecioru.

În cursul acestui an, potrivit datelor ministerului, în urma furturilor au fost afectaţi aproximativ 250.000 de abonaţi de întreruperea serviciilor, iar prejudiciul companiilor s-a ridicat la 7,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO