Eveniment

Materialul de urmarire in dosarul Stancev, finalizat

22.02.2007, 18:14 22

Stamen Stancev a vazut ieri ultima parte a dosarului in care este acuzat de implicare in privatizarea Electrica Muntenia Sud, dupa intalnirea cu procurorii el declarand ca experienta din Romania l-a schimbat si l-a facut mai uman.
Stamen Stancev s-a prezentat la Parchetul instantei supreme pentru finalizarea prezentarii materialului de urmarire penala in dosarul privatizarilor.
Dupa aproximativ trei ore, el a iesit din sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a declarat ca dupa experienta din Romania, se simte "mai destept, mai intelept".
Totodata, Stancev a spus ca aceasta experienta l-a facut "sa vada viata altfel", ca "se simte mai uman".
Stancev a adaugat ca a vazut dosarul in care i se aduc acuzatii privind privatizarea Electrica Muntenia Sud si ca a vazut si probe pe care nu le-a vazut pana acum.
Tot miercuri, la Parchetul instantei supreme au venit si Dorinel Mucea si Radu Donciu, inculpati in acelasi dosar. Cei doi au inceput, de asemenea, sa studieze dosarul, procurorii prezentandu-le materialul de urmarire penala.
Stancev si ceilalti membri ai retelei sunt acuzati de procurori ca ar fi comis fapte care au lezat siguranta nationala, avand ca efect prejudicierea intereselor de securitate economica ale statului roman prin distorsionarea grava a mediului concurential intern, dar si afectarea imaginii Romaniei in contextul aderarii la UE.
Concret, faptele grupului Stancev ar fi lezat normele impuse in capitolul 6 privind politica in domeniul concurentei din Tratatul de Aderare, sustin anchetatorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO