Eveniment

Medicii au scris peste 8.500 de reţete în sistem electronic

Medicii au scris peste 8.500 de reţete în sistem electronic

În medie într-o lună medicii eliberează peste 3 milioane de reţete. Foto Shutterstock

Autor: Ioana David

12.07.2012, 00:04 207

Medicii au prescris peste 8.500 de reţete în sistem electronic în intervalul 2 - 10 iulie, primele zile de funcţionare pentru acest proiect care se ridică la aproximativ 10 mil. euro, fonduri provenite din bani europeni.

"Este vorba numai de reţetele eliberate online (pe calculatoarele conectate în timp real la sistemul informatic al CNAS - n. red.), iar cele offline (de pe calculatoarele care din diferite motive nu sunt conectate în timp real la sistemul informatic al CNAS - n. red.) vor fi vizibile abia peste 40 de zile", a spus Marius Filip, medicul-şef al CNAS.

El a mai spus că este mulţumit de numărul de reţete prescrise în primele zile. În medie într-o lună medicii eliberează peste 3 milioane de reţete, iar Filip estimează că la finalul lunii, 10% din total vor fi prescrise în noua modalitate.

Prescrierea electronică în­seam­nă că medicii de familie completează reţetele pe calculator, alegând dintr-o listă predefinită medicamentele şi dozajul corespunzător, apoi vor tipări reţeta pe care o vor înmâna pacientului. Cu aceasta pacientul merge la farmacie, unde i se scanează codul de bare de pe document şi i se eliberează medicamentul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO