Eveniment

Ministerul Agriculturii dă un milion de euro pentru promovarea fructelor şi legumelor. Fermierii primesc 80% din bani gratis pentru fiecare proiect

Autor: Liviu Iancu

05.08.2011, 12:34 180

Programele de promovare a fructelor şi legumelor româneşti vorbeneficia de un buget de un milion de euro pentru o perioadă detrei ani, dacă programul propus de România va fi aprobat de ComisiaEuropeană, au declarat agenţiei Mediafax reprezentanţiiMinisterului Agriculturii.

Organizaţia care propune programe participă la finanţareaacestora cu minim 20% din cheltuielile totale eligibile, potrivitghidului privind accesarea sprijinului acordat programelor deinformare şi promovare a fructelor şi legumelor proaspete pe piaţainternă şi în ţări terţe, aprobat de ministrul Agriculturii,Valeriu Tabără.

Măsura a fost aprobată "în contextul crizei fără precedent carea lovit sectorul", din cauza epidemiei provocate de bacteriaE-coli.
Cofinanţarea din fonduri publice va fi de maximum 80% din costuleligibil al programului, dintre care 30% de la bugetul naţional şimaximum 50% de la bugetul Uniunii Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO