Eveniment

Ministerul Transporturilor cauta administrator pentru autostrada Bucuresti-Constanta

23.11.2004, 00:00 12



Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) asteapta oferte pentru operarea si intretinerea autostrazii Bucuresti-Constanta, documentele putand fi depuse pana la data de 7 ianuarie 2005.



"Serviciile vizeaza intretinerea autostrazii atat pe timpul verii cat si in sezonul rece, a sistemului informatic aferent proiectului, semnalizarea, curatenia si paza autostrazii. Contractul - primul de acest fel din Romania - va fi incheiat pe sapte ani, dupa care va fi revizuit si, daca vom fi multumiti de calitatea serviciilor firmei castigatoare, va fi reinnoit", a declarat ieri Mircea Pop, directorul departamentului Autostrazi din CNADNR.



El a precizat ca serviciile vor fi atribuite prin licitatie deschisa. Caiatul de sarcini va putea fi achizitionat incepand de astazi.



"Deschiderea plicurilor cu oferte este programata pentru data de 7 ianuarie 2005. Este posibil ca acest termen sa fie prelungit cu 15 zile, din cauza sarbatorilor de iarna. Etapele ulterioare vor consta in analizarea ofertelor, stabilirea punctajelor, etc. Speram ca noul operator sa preia responsabilitatile in primavara anului viitor. Vom trece de iarna 2003-2004 prin forte proprii", a spus Pop.



Autostrada Bucuresti-Constanta - "Autostrada Soarelui" - va fi finalizata in anul 2006. Primele tronsoane ale autostrazii, de la Bucuresti la Drajna, in lungime de aproximativ 100 de kilometri, au fost deschise circulatiei in acest an.



In prezent, se lucreaza la celelalte doua portiuni de drum, Drajna-Fetesti (36,8 kilometri) si Fetesti-Cernavoda (17,2 kilometri).



Autostrada va beneficia de un sistem de comunicatii si de control al traficului, configurat pe baza unei retele de fibra optica. Sistemul consta in montarea unor posturi telefonice pe traseul autostrazii, la anumite distante, instalarea de echipamente care sa furnizeze informatii privind circulatia rutiera, conditiile meteorologice, etc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO