Eveniment

Ministrul de Finanţe contrazice FMI: La finele anului estimările noastre vor fi cele corecte

Ministrul de Finanţe contrazice FMI: La finele anului...

Autor: Departamentul Economic

06.09.2018, 15:09 655

Fondul Monetar Internaţional (FMI) analizează posibilitatea de a reduce, în octombrie, prognoza de creştere economică de la 5,1%, cât este estimarea curentă, la 4,4% sau 4,5%, a anunţat joi Alejandro Hajdenberg, reprezentantul FMI în România. „Estimarea privind creşterea economică de 5,1% pentru anul 2018 a fost bazată pe datele disponibile în luna martie. Suntem în proces de revizuire şi prognoza va fi revizuită în octombrie, iar bazat pe cei mai recenţi indicatori şi pe decelerarea economiei din prima parte a anului, vom revizui estimarea de creştere undeva la 4%-4,5%, dar încă se discută”, a spus Alejandro Hajdenberg.

Pe termen mediu, FMI prognozează o decelerare a creşterii economice a României către intervalul 3-3,5%. „Pe de altă parte, pentru anul acesta estimăm un deficit bugetar de 3,6% din PIB. Încă analizăm ultimele cifre ale rectificării bugetare, dar suntem preocupaţi că ţinta de 3% va fi ratată”, a mai spus oficialul FMI.

„O să am o discuţie cu reprezentanţii FMI de la Bucureşti pentru că aceste informaţii trebuie să fie foarte bine fundamentate. Execuţiile bugetare au arătat că lucrurile au stat aşa cum am estimat noi”, a spus ministrul la postul TV Digi 24.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO