Eveniment

Montupet nu se intelege la pret cu autoritatile din Cluj

24.03.2005, 00:00 19


Consiliul Judetean Cluj a respins in sedinta sa de ieri oferta de 2 euro/mp a companiei franceze Montupet pentru terenul pe care ar urma sa-l concesioneze pentru derularea unei investitii in valoare de aproape 120 mil. euro. Consilierii locali sustin ca nu pot accepta acest pret in conditiile in care expertiza realizata pentru teren indica un pret de 8 euro/mp.


Presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara, le-a propus consilierilor sa isi dea acceptul pentru suma oferita de francezi, sustinand ca Clujul ar putea pierde investitia in conditiile in care Mon-tupet are o oferta mai buna in Bulgaria. "Sunt in negocieri avansate cu cei din Ruse, Bulgaria, unde li se ofera teren gratuit. Cei de la Montupet prefera acea zona pentru ca este mai aproape de Pitesti, unde este fabrica de automobile. De asemenea, la Ruse gasesc forta de munca mai ieftina, chiar daca aici este mai specializata", a declarat Nicoara. "Am facut un calcul scurt si am pierde aproximativ 700.000 de euro, dar la o investitie de 100 de milioane de euro numai TVA pe care ar plati-o ar fi de 19 milioane", a mai spus el.


In cadrul sedintei consilierul Rares Rusu (PD) a apreciat ca "tot mai multi investitori vin din Vest, asa ca daca pleaca astia, cu siguranta vor mai fi si altii", Matis Jeno (UDMR) a propus sa nu se stabileasca pretul terenului acum, ci dupa ce se termina fabrica, iar Petru Gus (PPRM) a dorit sa se tina cont de expertiza facuta. Astfel, majoritatea consilierilor s-au pronuntat impotriva scaderii pretului. "Acestea fiind spuse, se pare ca investitia de 120 mil. euro nu intereseaza Consiliul Judetean. Cu 8 euro/mp, am pierdut-o", a concluzionat Marius Nicoara. El a mai spus ca urmeaza sa aiba maine la Bucuresti o intalnire cu reprezentantii Montupet.


La inceputul acestui an, Consiliul Judetean a decis atribuirea unui teren de 20 de hectare pentru derularea investitiei Montupet in cadrul noului parc industrial Tetarom 2. Viitoarea turnatorie ar urma sa ocupe 12 ha din acest teren, concesionate de la CJ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO