Eveniment

Muncitorii de la Automobile Dacia continua greva

10.04.2008, 17:32 18

Muncitorii Automobile Dacia au refuzat in cursul zilei de ieri oferta imbunatatita de majorare salariala cu 394 de lei brut a salariului mediu, inaintata de administratie, iar potrivit liderilor sindicali greva va continua pentru obtinerea unor cresteri mai mari.
Reprezentantii Dacia afirma ca muncitorii au fost multumiti de noua oferta, in timp ce sindicatele neaga.
"Liderii sindicali au fost multumiti de conditiile oferite de conducere in cursul negocierilor si urmeaza sa se consulte cu toti angajatii. Daca nu accepta toti, vom astepta decizia Tribunalului Arges asupra legalitatii grevei", a sustinut Liviu Ion, directorul de comunicare al companiei.
In cursul zilei de marti, 8 aprilie, conducerea Dacia a oferit o crestere salariala de 210 lei incepand de la 1 ianurie 2008, 94 de lei drept prima lunara pentru fiecare angajat si o crestere de 90 de lei incepand cu 1 septembrie.
Potrivit liderilor sindicali niciunul dintre cele trei schimburi de muncitori ai uzinei nu au acceptat cea de-a treia oferta a Dacia. Sindicatul uzinei solicitase la inceputul grevei o majorare in suma fixa de 550 de lei, la care se adauga si majorarile primelor de sarbatori si participarea la profit.
"Am incheiat consultarile la ora 13.00 si pot sa confirm ca salariatii celor trei schimburi de la Dacia, intrebati de noi prin toate sectiile, si-au dat acordul pentru continuarea grevei generale. Nimeni nu a fost de acord cu noua propunere salariala, deci ramanem in greva generala", a declarat viceliderul sindical Ion Iordache pentru agentia de presa Mediafax.
In cursul zilei de ieri cele doua parti asteptau si pronuntarea Tribunalului Arges asupra legalitatii grevei salariatilor, in cursul diminetii find audiati atat reprezentantii sindicatului, cat si cei ai administratiei.
Pana la inchiderea editiei tribunalul nu luase o decizie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO