Eveniment

Nicolaescu imprumuta sute de milioane de euro

19.12.2005, 19:15 15

Ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca se poarta negocieri pentru contractarea unor "credite de sute de milioane de euro", care sa permita personalului medical, incepand cu 1 ianuarie 2006, sa lucreze la un nivel competitiv cu cel din strainatate.

"Vreau sa va asigur ca deja suntem in faza de negocieri pentru obtinerea unor credite internationale imense, de ordinul sutelor de milioane de euro, care sa va permita sa lucrati la un nivel competitiv cu oricine munceste acum in domeniul medical in lume", a afirmat ministrul sanatatii in cadrul festivitatii de premiere a medicilor organizata la Targu-Mures, de Asociatia Jurnalistilor din Domeniul Medical.

Nicolaescu a precizat ca banii care vor intra in sistem din 2006, prin credite internationale, vor fi folositi pentru schim-barea completa a infrastructurii.

"Atat timp cat voi fi ministru doresc sa asigur corpului medical o soarta mai buna, conditii materiale necesare pentru asistenta medicala corecta, dar si o politica sanitara care sa permita imbunatatirea starii de sanatate a populatiei", a mai spus Nicolaescu. Criticat in repetate randuri pentru atitudinea sa dura si nepoliticoasa fata de corpul medical, ministrul a tinut sa precizeze ca ii respecta pe cei care lucreaza in acest domeniu si ca prin masurile pe care le va lua spera sa redea demnitatea medicilor. Nicolaescu a adaugat ca reforma care va incepe la 1 ianuarie 206 este una profunda, care va imbunatati conditiile de munca ale medicilor si va creste calitatea actului medical.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO