Eveniment

Nissan si-a dublat vanzarile

13.07.2004, 00:00 19

Producatorul japonez de automobile Nissan si-a dublat in primele sase luni ale acestui an vanzarile pe piata romaneasca, care au ajuns la 638 de unitati.
" Rezultatul este datorat gamei complete de produse, autoturisme si automobile cu tractiune integrala, politicii de preturi, disponibilitatii rapide a vehiculelor dar si retelei de concesionari ", a declarat Viorel Eremia, director de marca pentru Nissan in cadrul Renault Romania.
Compania a preluat de la inceputul anului 2003 si activitatea de import si distributie a marcii Nissan, pe langa cea marcii franceze Renault. Miscarea se inscrie in strategia de alianta dintre Renault si Nisan care prevede ca in fiecare tara marca mai bine plasata sa o sprijine pe cea mai putin bine plasata. In cazul Romaniei, Renault este cea mai bine vanduta marca de import si de aceea importul si distributia Nissan au fost incorporate de Renault Romania.
Pentru 2004, al doilea an de cand marca nipona este reprezentata pe piata locala de Renault Romania, obiectivul de vanzari este, potrivit lui Eremia de 1.250 de unitati. Anul trecut pe piata locala au fost vandute, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), 982 de automobile Nissan.
Cele mai vandute modele Nissan pe piata romaneasca in primele sase luni ale acestui an au fost Almera (173 de unitati vandute), Primera (120 unitati), Micra (92) si Pick-up (73). " Pe primele 5 luni ale anului, modelul Nissan Pick-up este cel mai bine vandut in segmentul din care face parte ", precizeaza reprezentantii Renault Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO