Eveniment

Noii membri ai CSA vor fi numiţi în toamnă. Alexe Gavrilă ar urma să fie desemnat astăzi vicepreşedinte al CNVM

Alexe Gavrilă, susţinut de liberali, ar putea fi desemnat vicepreşedinte al CNVM

Alexe Gavrilă, susţinut de liberali, ar putea fi desemnat vicepreşedinte al CNVM

Autor: Iulian Anghel

27.06.2011, 00:07 820

Parlamentarii au stabilit să amâne discuţiile despre numireanoilor membri ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) pânăîn septembrie, în condiţiile în care săptămâna aceasta este ultimaînainte de vacanţa parlamentară.

"Ne mai întâlnim mâine (astăzi - n.n.) dar, pe fond, discuţiaeste amânată pentru toamnă. Legea permite prelungirea man­datuluimembrilor CSA", spune Mircea Duşa, liderul deputaţilor PSD.

Consiliul CSA format din şapte membri (între care un preşedinteşi doi vicepre­şe­dinţi) trebuie completat cu patru noi mem­bricărora le expiră mandatul. Numirilesunt făcute strict politic şirespectă ponderea deţinută de partide în Parlament. Preşe­dintaCSA, Angela Toncescu, susţinută de PNL şi învestită de Legislativîn 2006 pentru un mandat de cinci ani nu a anunţat intenţia de a-şiprelungi mandatul. Pentru această poziţie şi-a depus CV-ul CristianConstantinescu, preşedintele UNSAR şi fost director general alAllianz-Ţiriac, susţinut de PDL.

Astăzi Parlamentul ar trebui să decidă şi învestirea în funcţiea unui vicepreşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare(CNVM), autoritatea de supraveghere şi re­gle­mentare a pieţei decapital. Potrivit lui Eugen Nicolaescu, viceliderul deputaţilorPNL, în această funcţie ar urma să fie de­semnat Alexe Gavrilă careeste susţinut de liberali. Gavrilă a fost audiat în urmă cu un ande comisiile parlamentare reunite de buget - finanţe, dar plenulParlamentului nu s-a pronunţat prin vot în privinţa numirii sale.Acest lucru ar trebui să se întâmple as­tăzi. Gavrilă este deprofesie inginer meta­lurgist. Numele lui Sorin Florescu, şefulser­viciului de control din cadrul CNVM, a ieşit din discuţiepentru poziţia de vice­pre­şe­dinte al Comisiei Naţionale aValorilor Mo­biliare, potrivit lui Eugen Nicolaescu. Pozi­ţia devicepreşedinte al CNVM este neocu­pată de un an de zile dupăexpirarea man­datului lui Paul Miclăuş (susţinut de PNL).

Discuţiile despre numirea a trei noi membri ai ConsiliuluiComisiei de Supra­ve­ghe­re a Sistemului de Pensii Private (CSSPP)au fost şi ele amânate pentru toamnă. Preşedintele CSSPP MirceaOan­cea este susţinut de PDL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO