Eveniment

Nokia ne-a atras în România, spun japonezii de la Anritsu

Autor: Adrian Seceleanu

06.10.2010, 23:55 66

Decizia Nokia din anul 2007 de a închide o fabrică în Germaniapentru a veni la Cluj a atras atenţia asupra României şi joacă unrol semnificativ în decizia companiilor de a-şi deschide centreIT&C pe plan local, spun reprezentanţii companiei japonezeAnritsu, care va angaja câteva zeci de softişti în Bucureşti.

"Am văzut exemplul Nokia, care a închis fabrica din Bochum şi avenit în România. Urmărim să câştigăm şi noi aceeaşi eficienţă.România este un centru de reducere a costurilor pentru noi",explică Gerald Ostheimer, director în cadrul Anritsu, deciziacompaniei de a intra în România.
El spune că decizia Nokia a dat încredere în potenţialul pieţeilocale, percepţie consolidată şi de extinderea afacerilor dinRomânia a altor giganţi IT&C, precum Alcatel Lucent, Ericsson,HP, IBM sau Oracle.
Anritsu, furnizor de echipamente şi servicii IT&C pentruoperatorii telecom, cu afaceri anuale de aproximativ 700 milioanede euro, şi-a deschis în această lună un centru în România, aredeja 9 angajaţi şi va angaja cel puţin alţi zece în următoareleşase luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO