Eveniment

Nuclearelectrica are 130 mil. euro pentru modernizare

24.01.2008, 18:07 12

Operatorul centralei nucleare de la Cernavoda, Nuclearelectrica, are pentru anul acesta un buget de investitii de 130 mil. euro (490 mil. lei) care va fi folosit in principal pentru reabilitarea si modernizarea instalatiilor.
Nuclearelectrica asigura, odata cu punerea in functiune a celui de-al doilea reactor nuclear, circa 18% din consumul de energie inregistrat la nivel national, productia inregistrata de companie anul trecut ridicandu-se la 5,5 mil. MWh.
Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli al companiei publicat in Monitorul Oficial, compania a obtinut anul trecut venituri in valoare de 895 mil. lei (263 mil. euro) si un profit net de 9,2 mil. lei (2,7 mil. euro), in scadere de aproape sapte ori fata de castigul consemnat in 2006.
"Pentru anul 2008, se estimeaza ca ambele unitati vor produce o cantitate de 10,2 milioane de MWh", au precizat reprezentantii companiei, mentionand ca din aceasta cantitate 75% se vor indrepta spre consumatorii casnici, restul urmand sa fie vandut pe piata libera.
Pentru anul acesta, cele mai recente estimari ale oficialilor companiei indicau un nivel al cifrei de afaceri de aproximativ 300 mil. euro. Nuclearelectrica ar putea fi primul producator de energie aflat in portofoliul statului care va fi listat anul acesta la Bursa. Oficialii Ministerului Economiei au anuntat ca intentioneaza sa listeze un pachet de 10% din actiunile companiei, intregul proces urmand sa fie finalizat anul acesta.
"Dupa aprobarea cererii de catre AGA, urmeaza selectarea consultantilor pentru elaborarea ofertei publice primare. Procedura de organizare a licitatiei pentru recrutarea firmei de brokeraj care va interemedia procesul va incepe in circa doua luni de la aprobarea de catre AGA a cererii de listare la Bursa. Mentionam ca se intentioneaza listarea pana la finele lui 2008", au mai precizat oficialii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO