Eveniment

Nuclearelectrica: Nu avem probleme de securitate nucleară

Nuclearelectrica: Nu avem probleme de securitate nucleară

Autor: Gabriel Razi

23.03.2011, 11:58 76

Ionel Bucur, director al CNE Cernavodă, a dat asigurări căcentrala nucleară de la Cernavodă nu este vulnerabilă din punctulde vedere al securităţii nucleare.

"La centrala de la Cernavodă nu avem probleme de securitatenucleară", a explicat Bucur.

În plus, Marian Şerban, directorul centralei, a precizat căreactorul unu al centralei este unul dintre cele mai sigure dinlume.

"Unitatea unu a fost în 2009 în primele 15 din lume şi pe loculîntâi între reactoarele de tip CANDU", a adaugăt Marian Şerban.

În privinţa unei comparaţii cu centrala nucleară de la Fukushimadin Japonia, puternic afectată de cutremurul de 9 grade pe scararichter şi de valul tsunami, Dan Bigu, director de producţie laCernavodă, spune că un astfel de scenariu este nefondat.

'Fukushima a pus sub semnul întrebării capacitatea de răspuns laun anumit tip de eveniment. În Japonia a avut loc o serie deevenimente. Accidentul din Japonia ne-a făcut să ne reanalizămcapacitatea de răspuns", a spus Bigu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO