Eveniment

O firma din Teleorman a luat 71.000 € pentru servicii de IT

06.09.2009, 17:42 307

Firma Al Software din Rosiorii de Vede, judetul Teleorman, care ofera servicii in domeniul IT si servicii conexe si care anul trecut a rulat afaceri de 380.000 de euro, va primi fonduri europene in valoare de 71.000 de euro pentru constructia unui imobil, infrastructura IT, mobilier si software.

Absolvent al Facultatii de Automatica, Alexandru Lunganu, administratorul Al Software, a depus anul trecut in iunie proiectul „Servicii in tehnologia informatiei si comunicatii - un plus de competitivitate si de eficienta pentru utilizatori", care are o valoare totala de 390.000 de euro, dintre care 71.000 de euro sunt fonduri europene nerambursabile. „Am semnat contractul in luna mai, iar termenul de implementare este pana in luna martie anul viitor. Am structurat achizitiile in trei transe, astfel incat din surse proprii si sumele rambursate din grant sa reusesc sa implementez in etape succesive proiectul", spune Alexadru Lunganu.

Prin intermediul proiectului derulat cu fonduri europene, firma va putea oferi servicii in domeniul IT si conexe, cu valoare adaugata mai mare. „Practic ii ajutam pe clientii nostri sa externalizeze bazele de date si aplicatiile client/ server catre serverul nostru performant si sa le asiguram serviciile aferente de intretinere, backup, securitate, ceea ce le-ar reduce din cheltuieli si ii scuteste de o investitie initiala consistenta. Noi mizam pe acest segment acum un an, cand am intocmit proiectul, insa clientii sunt mai reticenti cu cheltuielile anul acesta. Prin intermediul proiectului vom achizitiona servere, UPS-uri, grup electrogen, echipamente de retea, copiatoare, plotere", explica administratorul Al Software.

Tot prin intermediul proiectului, firma va deschide un centru de copiere care va dispune de copiator color, plotere de dimensiuni mari pentru realizarea de bannere, autocolante.

„Anul acesta au scazut vanzarile din comertul cu echipamente si software. Se castiga acum mai mult din servicii conexe: instalare sisteme de alarma la incendiu sau de efractie, instalare retele de calculatoare, telefonie, intretinere sisteme voce si date", spune Alexandru Lunganu.

El adauga faptul ca va depune prima cerere de rambursare in luna septembrie. „Am cheltuit deja din surse proprii circa 237.000 de euro pentru lucrari de amenajare a spatiului si o parte din echipamente necesare pentru infrastructura de retea, surse neintreruptibile de mare capacitate. Astept sa imi vina prima transa de bani pentru a putea sa derulez si cea de-a doua etapa din proiect, pentru ca sursele proprii s-au cam epuizat, iar un credit se obtine foarte greu."

Administratorul Al Software spune ca era obisnuit cu procedura de obtinere a fondurilor nerambursabile, avand in vedere ca in 2003 a mai derulat un proiect cu fonduri de preaderare prin programul PHARE, cu o valoare de 57.000 de euro, din care nerambursabili 16.000 de euro, prin care a achizitionat software pentru aplicatii, conectarea la internet prin conexiuni broadband si pentru amenajarea unei sali unde se organizeaza cursuri.

Al Software a fost infiintata in 1994 cu obiect de activitate oferirea de servicii de dezvoltare software. „Din 1998 a inceput sa dezvoltam si partea de vanzari de echipamente si periferice prin propriul magazin. Ulterior am oferit si servicii IT de intretinere calculatoare, imprimante, administrare retele IT", spune Alexandru Lunganu.

Firma, care anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de 380.000 de euro, are in prezent 12 angajati, iar cinci locuri de munca au fost create in urma proiectului implementat prin fonduri europene.

 

Cine ia banii:

Compania: Al Software, judetul Teleorman

Obiect de activitate: servicii in domeniul IT si servicii conexe

Proiectul: „Servicii in tehnologia informatiei si comunicatii - un plus de competitivitate si de eficienta pentru utilizatori"

Valoarea totala a proiectului: 390.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 71.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 380.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO