Eveniment

Oficialii Montoupet vin sa perfecteze contractul cu autoritatile din Cluj

26.04.2005, 19:32 21

Reprezentantii companiei franceze Montoupet si oficialii parcului industrial Tetarom au ajuns la un acord privind realizarea investitiei de 120 de milioane de euro la Cluj.

"O delegatie din partea companiei franceze este asteptata pe data de 3 mai in Romania pentru perfectarea contractelor si pentru stabilirea tuturor detaliilor cu privire la concesionarea terenului. I-am transmis domnului Didier Crovet, directorul general al Montoupet, faptul ca suntem de acord cu pretul solicitat si cu toate conditiile cerute pentru realizarea investitiei, atat in ce priveste incadrarea in infrastructura, cat si pentru acordarea titlului de parc industrial noilor facilitati de productie", a declarat pentru ZF Transilvania Viorel Gavrea, directorul general al Tetarom.

El a mai spus ca, in urma schimbului de informatii dintre partea romana si Montoupet si ca urmare a avizului reprezentantilor legali ai firmei franceze, exista deja un proiect de contract asupra caruia ambele parti au cazut de acord.

Compania franceza Montoupet, producator de componente de aluminiu pentru industria auto, a decis la sfarsitul lunii trecute retragerea de la negocierile cu administratia locala si conducerea Tetarom mai ales in urma obiectiilor ridicate de catre partea franceza la pretul cerut de catre consilierii locali. Surse din cadrul Prefecturii Cluj spun ca maine, in cadrul sedintei Consiliului Judetean Cluj, se va supune votului aprobarea expertizei suplimentare, efectuata la cererea Tetarom.

"Expertiza arata ca veniturile obtinute prin investitii directe, prin colectarea de TVA si prin impozitele aferente depasesc cu mult diferenta de pret dintre 8 euro pe metru patrat solicitati de partea romana si cei 2 euro oferiti de Montoupet. Pretul oferit de francezi este foarte bun, daca luam in considerare toti parametrii contractului", a adaugat Gavrea.

Presedintele Agentiei Romane pentru Investitii Straine, Ana-Maria Cristina, a confirmat faptul ca reprezentantii Montoupet se afla in tratative avansate cu Tetarom si a apreciat ca "se spera in finalizarea negocierilor in luna mai". transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO