Eveniment

Oltchim scoate la vanzare fabrica de conserve si fermele

13.04.2005, 19:33 42

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea va scoate la licitatie mai multe active din domeniul agroalimentar care nu tin de obiectul principal de activitate.

Combinatul urmeaza sa fie scos din nou la privatizare in al doilea trimestru al acestui an, conform oficialilor guvernamentali.

Actionarii combinatului vor discuta la finalul acestei luni scoaterea la vanzare a Fabricii de conserve Raureni, a Fabricii de Nutreturi Combinate, a fermelor de porci Suinprod si a Avicola Babeni, ultimele trei urmand sa fie vandute la pachet. Oltchim intentioneaza sa vanda, de asemenea, si mai multe terenuri, care insumeaza aproximativ 33.000 de metri patrati.

Oltchim dorea de mai mult timp sa renunte la activitatile agro-alimentare in pregatirea procesului de privatizare. Cu un an in urma conducerea combinatului solicitase scindarea Oltchim in patru societati distincte, insa propunerea nu a mai fost discutata din cauza trecerii Oltchim din proprietatea AVAS in cea a Ministerului Economiei si Comertului.

Pana atunci combinatul trebuie sa rezolve un litigiu cu actionarii minoritari in privinta unei majorari de capital prin conversia datoriilor catre stat in actiuni si problema furnizarii de materii prime de catre rafinaria Arpechim Pitesti, controlata in prezent de austriecii de la OMV prin intermediul Petrom.

Oltchim a reusit sa incheie anul trecut cu un profit de 23 de milioane de euro, fata de o pierdere de 23 de milioane de euro cu un an inainte.

vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO