Eveniment

Operatorul low-cost My Air a anulat 5 curse. 500 de pasageri ramasi pe Baneasa

Operatorul low-cost My Air a anulat 5 curse. 500 de pasageri ramasi pe Baneasa
22.07.2009, 19:12 52

Compania aeriana low-cost My Air, detinuta de Fly Holding, a anulat ieri toate cursele catre Romania, peste 500 de pasageri care urmau sa zboare catre Italia fiind blocati pe Aeroportul Baneasa. Potrivit unui anunt oficial aparut pe site-ul aeroportului Orio al Serio din Milano, Italia, zborurile au fost suspendate din cauza neplatii taxelor de catre compania italiana My Air.

"My Air si-a anulat cursele catre Romania, deocamdata numai pentru ziua de astazi. In total, My Air trebuia sa opereze astazi sase curse de pe Aeroportul Baneasa, una singura a aterizat azi-noapte si a decolat in jurul orei trei dimineata", a declarat Gheorghe Mihalcea, directorul Aeroportului Baneasa. El a adaugat ca pentru compania My Air, aeroportul Baneasa este doar un punct de oprire si ca incepand de marti noaptea, nicio cursa My Air nu a mai aterizat pe Baneasa.

"My Air nu a dat nicio explicatie oficiala pana la acest moment. Nu avem nicio informatie cu privire la cursele din urmatoarele zile", a spus Mihalcea. Compania low-cost My Air trebuia sa opereze ieri sase curse de pe Aeroportul Baneasa catre Venetia, Catania, Rimini, Napoli, Bergamo si Bari, jumatate din numarul de curse efectuate de compania Blue Air. Luand in considerare un grad de ocupare de 70%, peste 500 de persoane au fost blocate ieri in Aeroportul Baneasa.

Reprezentantii My Air nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei. In timp ce directorul general al companiei My Air avea telefonul inchis, ghiseul My Air din cadrul Aeroportului Baneasa era de asemenea inchis inca de marti noapte, dupa plecarea ultimului zbor, potrivit unor reprezentanti ai Aeroportului Baneasa.

De asemenea, nici compania care reprezinta My Air in Romania, Eurosky Media, nu a oferit niciun fel de detaliu asupra anularii zborurilor. "Nu avem nicio informatie. Contactati My Air Italia", au declarat acestia. ZF a trimis solicitari catre conducerea My Air inca din data de 19 iulie, insa nu a primit niciun raspuns pana in prezent de la reprezentantii companiei.

Potrivit lui Gheorghe Mihalcea, directorul Aeroportului Baneasa, in cursul zilei de ieri, compania low cost Blue Air si-a aratat disponibilitatea de a transporta pasagerii curselor My Air, cu conditia ca acestia sa plateasca doar taxele de aeroport.

My Air nu este prima companie low cost care se confrunta cu oprirea avioanelor de la decolare. In urma cu o luna o aeronava Sky Europe care urma sa zboare spre Viena a fost oprita la sol de reprezentantii Aeroportului Baneasa, deoarece compania low cost avea datorii de peste 500.000 de euro catre aeroport. La acel moment, Ministerul Transporturilor anunta ca valoarea facturilor neplatite ale operatorilor low-cost depaseste un milion de euro.

Potrivit reprezentantilor departamentului de informatii al Aeroportului Baneasa mai exista insa posibilitatea ca zborul My Air catre Bari, programat pentru ieri seara la ora 11 fara zece minute, sa fie realizat. "Mai exista o singura cursa My Air de pe Aeroportul Baneasa catre Bari care ar putea decola asta seara (miercuri seara - n.r.), dar si aceasta este in acest moment sub semnul intrebarii. Nu stim ce va intampla cu celelalte curse My Air care urmeaza a avea loc saptamana aceasta", au declarat acestia pentru ZF.

In cursul zilei de ieri, doar aeroportul Orio al Serio din Bergamo, Milano, a anuntat oficial ca zborurile My Air au fost suspendate incepand din data de 21 iulie. "In conformitate cu articolul 802 din Codul de Navigare au fost suspendate zborurile operate de compania aeriana Myair.com de pe aeroportul Orio al Serio. Masura de raportare a operatorul aerian, aprobata de ENAC (autoritatea italiana civila de aviatie) prevede interzicerea plecarilor aeronavelor atunci cand sunt incalcate obligatiile referitoare la plata impozitelor, taxelor si a tarifelor", apare in comunicatul postat pe site-ul aeroportului Orio al Serio.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO