Eveniment

Optimism moderat pentru afaceri in primul trimestru

29.01.2008, 19:13 20

Managerii din economie au un optimism moderat privind evolutia business-ului in primul trimestru , reiese din sondajul lunar efectuat pe 7.100 de companii de catre Institutul National de Statistica (INS).
Firmele din industrie si comertul cu amanuntul (retail) asteapta cresteri moderate ale afacerilor in aceasta perioada, in timp ce managerii din servicii sunt cei mai optimisti referitor la perspectivele de business in primele trei luni ale anului.
Nota discordanta fac managerii din constructii, care prognozeaza pentru perioada urmatoare o stagnare a afacerilor si a numarului de angajati, dar anticipeaza o scumpire a lucrarilor de constructii in urmatoarele luni.
In industrie, raspunsurile companiilor arata ca va continua tendinta de reducere de personal.
Retailul si serviciile sunt singurele domenii cu optimism pe linie, atat la perspectivele de business, cat si la numarul de contracte. In plus, angajatorii din cele doua sectoare de activitate prognozeaza pentru urmatoarele luni o usoara crestere a numarului de salariati. Pe de alta parte, majoritatea companiilor din toate domeniile afirma ca se asteapta la continuarea cresterii preturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO