Eveniment

Parcul auto din Capitala va creste cu 60% in cinci ani

13.12.2007, 19:15 18

Capitala va ajunge la un parc auto de peste 1,6 milioane de vehicule in 2012, in crestere cu 60% fata de numarul masinilor estimate pentru anul in curs, potrivit unui studiu realizat de Directia Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DPCIV).
"Pentru 2012, estimam ca parcul auto din Bucuresti va ajunge la 1,64 milioane de masini, inregistrandu-se o dublare fata de anul 2004. Pentru anul in curs, parcul auto din Capitala este estimat la 1,09 milioane de vehicule", a declarat Dan Mosescu, director general al DPCIV.
Cresterea accelerata a numarului de autoturisme are la baza avansul inregistrat de piata leasingului auto, care a inlesnit achizitia de autoturisme pentru persoane care "nu isi pot permite in conditii normale sa cumpere o masina", este de parere Mosescu.
DPCIV a introdus din luna februarie un portal de inmatriculare online a vehiculelor, prin intermediul caruia au fost inmatriculate aproximativ 12.000 de autoturisme pana in prezent.
La acest sistem, menit sa simplifice procesul de inmatriculare, au aderat pana in prezent sapte companii de leasing, urmand ca numarul acestora sa creasca in urmatorul an cu inca trei dealeri din Bucuresti si alti trei din Cluj.
Porsche Leasing si Unicredit Leasing sunt primele doua companii din Bucuresti care au introdus aceasta aplicatie online. De la mijlocul lunii noimebrie si pana in prezent, Unicredit Leasing a inregistrat 1.000 de inmatriculari online, estimand pentru anul viitor aproximativ 15.000 de vehicule inmatriculate online.
"Aproape jumatate din inmatricularile din acest an au fost facute de companiile de leasing, si ma astept ca ponderea acestora in total inmatriculari sa creasca in urmatorii ani. In ceea ce priveste, eliberarea numerelor provizorii, dealerii detin cea mai ridicata pondere, cu aproximativ 81% din total inmatriculari", continua Mosescu.
Sistemul de inmatriculari online are la baza trei componente: comandarea de numere provizorii, completarea autorizatiei pentru eliberarea numerelor provizorii si inmatricularea autovehiculelor.
"Portalul de inmatriculare online se adreseaza doar vehiculelor noi achizitionate din Romania. Este o aplicatie gratuita, dezvoltata din resurse proprii", a declarat Florin Radulescu, comisar-sef.

Constatarea amiabila, de la 1 iulie

Constatarea amiabila a accidentelor usoare, fara vatamari corporale, va intra in vigoare la 1 iulie 2008, potrivit presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu. "Constatarea amiabila se va aplica peste sase luni, dupa ce vom elabora normele de aplicare", a declarat Toncescu. Constatarea amiabila presupune solutionarea accidentelor usoare de catre soferi si asiguratori, fara implicarea Politiei. (Angela Placinta)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO