Eveniment

Părintele fertilizării in vitro, Robert Edwards, laureatul premiului Nobel pentru medicină pe 2010

Părintele fertilizării in vitro, Robert Edwards, laureatul premiului Nobel pentru medicină pe 2010
04.10.2010, 13:57 85

Cercetătorul britanic Robert Edwards a fost recompensat cupremiul Nobel pentru medicină pe 2010, pentru descoperirile sale îndomeniul fertilizării in vitro, informează nobelprize.org citat deMediafax.

Cercetătorul britanic Robert Edwards, în vârstă de 85 de ani,considerat "părintele fertilizării in vitro", a fost recompensatpentru punerea la punct a acestei tehnici de inseminare artificialăcreată pentru a combate infertilitatea, a anunţat, luni, laStockholm, comitetul Nobel.

Robert Edwards a fost recompensat pentru "dezvoltareatratamentului de fertilizare umană in vitro". "Descoperirile saleau condus la apariţia unui tratament împotriva sterilităţii careafectează un procent foarte mare de populaţie şi peste 10% dintotalul cuplurilor pe plan mondial", se afirmă în comunicatul emisde comitetul Nobel.

Robert Edwards este savantul care se află la originea naşterii"primului bebeluş conceput în eprubetă", Louise Joy Brown, născutăîn anul 1978.

De atunci, aproape 4 milioane de persoane s-au născut pe planmondial graţie tehnicilor de fertilizare in vitro. Citiţi mai multepe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO