ZF 24

Păţania unui proprietar de rablă: a primit un tichet invalid din cauza datei

Păţania unui proprietar de rablă: a primit un tichet...

Autor: Bogdan Alecu

23.06.2013, 21:11 765

Graba unităţilor remat de a elibera tichetele „Rabla“ înainte de data de 18 iunie, în cadrul programului din acest an, i-a pus în dificultate pe mai mulţi posesori de rable, în con­diţiile în care voucherele eliberate înaintea datei menţionate erau considerate nevalide şi implicit inutilizabile în programul din acest an. Programul de casare din acest an a demarat oficial pe data de 9 iunie, însă la acea dată se puteau doar casa maşinile, nu şi elibera tichete.

Valentin D. din Timişoara a primit un tichet „Rabla“ în urma casării unei maşini în data de 14 iunie. „Tichetul nu a fost acceptat de dealerul auto, care a primit o informare din partea importatorului în care se specifică faptul că tichetele eliberate înainte de 18 iunie nu sunt valabile. Menţionez că am achitat 49% din valoarea maşinii, a fost aprobată creditarea de către bancă şi din cauza tichetului mă aflu în imposibilitatea de a ridica maşina. Nu există posibilitatea de a înlocui tichetul şi nu înţeleg de ce colectorul, dacă a respectat procedura legală, doreşte să opereze modificări ilegale pe tichet. Nu am acceptat aşa ceva deoarece am semnat de primire cu data de 14 iunie 2013“, a declarat posesorul tichetului.

În cazul lui Marian R. tot din Timişoara unitatea Remat a fost cea care l-a informat cu privire la valabilitatea tichetului. „Ulterior primirii voucherului, colectorul mi-a adus la cu­noş­tinţă faptul că nu îl pot utiliza pentru că data înscrisă pe el, nu ştiu din ce cauză, trebuia să fie 18 iunie 2013. Drept urmare, m-au rechemat în vederea modificării datei eliberării. În or­dinul 1.239 din 14 mai 2013 se specifică însă că nu este permisă niciun fel de modificare, corectură sau ştersătură pe tichet, în caz contrar acesta pierzându-şi valabilitatea“, a spus Marian R.

Potrivit oficialilor Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a existat o problemă cu privire la introducerea datelor în sistem şi unităţile Remat nu trebuia să elibereze tichetele până în data de 18 iunie, aşa cum era prevăzut în protocol.

„Voucherele eliberate înainte de 18 iunie sunt valabile. Vom face noi o rectificare deoarece unităţile Remat nu au respectat protocolul şi unii s-au grăbit. Noi vom face marţi o comunicare în atenţia producătorilor şi dealerilor prin care vom spune că tichetele sunt valabile. Cei care au un astfel de tichet nu trebuie să modifice absolut nimic pe el deoarece riscă anularea acestuia. Acum cei de la juridic lucrează deja la noua procedură“, au declarat reprezentanţii AFM.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 24.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO