Eveniment

Patriciu ia din nou calea Tribunalului

07.08.2008, 21:24 20

Dosarul Rompetrol s-a intors pe masa judecatorilor la Tribunalul Bucuresti, dupa ce instanta de apel a decis ca dosarul sa nu fie retrimis Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru refacerea actelor de urmarire penala.
Dosarul, in care Dinu Patriciu, dar si alti oameni de afaceri si functionari sunt acuzati de infractiuni la legea privind piata de capital in privinta creantei Libia si de manipulare a pietei de capital, a fost repartizat initial aceluiasi judecator care a dispus restituirea cazului la Parchet pentru refacerea unor acte, magistratul abtinandu-se, ieri, in acest proces. In aceste conditii, urmeaza a fi desemnat un alt judecator pentru solutionarea cazului.
Initial, avocatul omului de afaceri castigase la Tribunalul Bucuresti retrimiterea dosarului Rompetrol la procurori pentru refacerea urmaririi penale, insa sentinta a fost atacata de procurorii Directiei de Investigare a Infractionalitatii de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). Astfel, la 20 martie, Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul promovat de procurorii DIICOT.
In septembrie 2006, Dinu Patriciu a fost trimis in judecata, in dosarul Rompetrol, fiind acuzat de comiterea a sapte infractiuni. Alaturi de el, in acest caz mai sunt inculpati Alexandru Bucsa, Petrica Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Stefan Rosca Stanescu, Sorin Pantis, Victor Eros, Paul Gabriel Miclaus, Elena Albu si Gabriela Victoria Anghelache.
Patriciu este acuzat de delapidare, spalare de bani si asociere pentru savarsirea de infractiuni. In acelasi timp, el este invinuit de manipularea pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare care dau sau ar putea da semnale false sau care induc in eroare in legatura cu cererea, oferta sau pretul instrumentelor financiare si care mentin, prin actiunea uneia sau a mai multor persoane actionand impreuna, pretul unuia sau al mai multor instrumente financiare, la un nivel anormal ori artificial, coroborate cu prevederile unui articol din Legea nr. 297/2004 privind piata de capital. O alta infractiune este cea de dezvaluire de informatii privilegiate, dar si de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO