Eveniment

PD a numit un expert de la Finante la ARIS

22.08.2006, 20:53 71

Conducerea PD l-a propus, ieri, pe Marian Neagu la presedintia Agentiei Romane pentru Investitii Straine, in locul Anei-Maria Cristina, demisa de premierul Tariceanu si exclusa din PD.
Neagu - nascut pe 18 octombrie 1975 - a absolvit Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica (in anul 1999) si Facultatea de Economie Generala (in anul 2000).
Din ianuarie 2005 pana in iunie 2006, Marian Neagu a fost consilier personal al ministrilor de stat democrati Adriean Videanu, Gheorghe Seculici si Gheorghe Pogea pe probleme de prognoza, echilibre macroeconomice, finante publice si statistica.
Neagu a mai detinut functiile de expert in cadrul Comisiei Nationale de Prognoza (2003 - 2005), in cadrul Ministerului Dezvoltarii si Prognozei (2001 - 2003), el fiind si referent al Directiei Generale de Prognoza din Ministerul Finantelor (1999 - 2000). Pana la numirea noului presedinte al ARIS, activitatea institutiei este coordonata de secretarul general al institutiei, Florin Vasilache. El a mentionat ca ARIS nu a primit nici un document prin care sa fie anuntata demiterea din functie a presedintelui si vicepresedintelui institutiei. Vasilache a precizat ca in cursul zilei de ieri, Corpul de Control al primului-ministru a inceput controlul la ARIS.
Presedintele ARIS, Ana-Maria Cristina, si vicepresedintele Gabriela Vasile au fost demise la sfarsitul saptamanii trecute de premierul Calin Popescu-Tariceanu, in urma unui scandal in care cele doua s-au acuzat reciproc de fapte de coruptie.

Marian Neagu are 31 de ani si este licentiat in analiza si modelare economica. Are diploma de studii aprofundate in analiza macroeconomica.
Din iunie 2006 este expert principal la directia pentru estimarea veniturilor bugetului general consolidat din Ministerul Finantelor.
A fost consilier personal al ministrilor de stat Videanu, Seculici si Pogea.
A urmat cursuri de specialitate in Austria si Canada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO