Eveniment

Pedepse blânde pentru şeful CJ Argeş Constantin Nicolescu şi Cornel Penescu în dosarul fraudării de fonduri ale Uniunii Europene

Foto Alexandru Hojda

Autor: Catalin Lupasteanu

28.05.2013, 20:07 56

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu (foto) şi patronul Pic Piteşti Cornel Penescu au fost condamnaţi la un an, respectiv nouă luni de închisoare, cu suspendare, în dosarul privind contractarea de fonduri PHARE de 900.000 de euro pentru patru unităţi şcolare, cu acte false. Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, ieri pe Constantin Nicolescu, la un an de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită.

Alături de acesta, a fost condamnat, la nouă luni de închisoare cu suspendare, patronul societăţii Pic Piteşti, Cornel Penescu, pentru dare de mită. Nicolescu şi Penescu au fost achitaţi, alături de alte persoane, pentru acuzaţiile privind deturnarea de fonduri.

Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs de DNA. În 18 mai 2011, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false.

Acest articol a aparut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 29.05.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO