Eveniment

Performanţă pentru România: „Babeş-Bolyai”, prima universitate din ţară în clasamentul mondial al performanţei academice

Performanţă pentru România: „Babeş-Bolyai”, prima...

Autor: Vasile Magradean, Mediafax

29.10.2018, 15:11 239

Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca este prima universitate din România în clasamentul University Ranking by Academic Performance (URAP), ocupând locul 733 la nivel mondial, în urcare cu 6 poziţii faţă de anul trecut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al universităţii clujene transmis, luni, URAP este unul dintre cele mai importante clasamente internaţionale care ierarhizează instituţiile de învăţământ superior din punct de vedere al performanţei academice.

„UBB Cluj-Napoca a fost inclusă pe cea mai înaltă poziţie din România în University Ranking by Academic Performance 2018-2019 (URAP), dat recent publicităţii. Potrivit ediţiei curente a clasamentului, UBB se situează pe poziţia 733 la nivel mondial, ocupând cea mai bună poziţie între cele 18 universităţi româneşti incluse în top. Faţă de anul trecut, UBB este în urcare cu 6 poziţii în clasamentul mondial. URAP este unul dintre cele mai importante clasamente internaţionale care ierarhizează universităţile din punct de vedere al performanţei academice, luând în considerare indicatori care să reflecte atât calitatea, cât şi numărul publicaţiilor ştiinţifice, impactul publicaţiilor, citările, dar şi colaborările internaţionale”, se arată în documentul citat.

Prorectorul responsabil cu cercetarea în cadrul UBB, Daniel David, consideră că noua clasare este extrem de importantă pentru universitatea clujeană care, „în ciuda subfinanţării cronice, prin politici academice competitive, dovedeşte că se poate situa la nivelul marilor universităţi ale lumii în ceea ce priveşte indicatorii de cercetare-dezvoltare-inovare de excelenţă”.

URAP realizează anual, începând din anul 2010, clasamentul global al instituţiilor de învăţământ superior (World Ranking of Higher Education Institutions), clasamentul pe domenii fiind realizat începând din anul 2011. Cel mai recent clasament include 2500 de universităţi din întreaga lume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO