Eveniment

Peste 1.000 de investitori vor sa iasa din afacerea Dracula Park

16.06.2003, 00:00 42



Peste 1.000 din cei circa 15.000 de actionari ai societatii Fondul pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara, administratorul proiectului Dracula Park, au decis sa se retraga din aceasta afacere si au cerut contravaloarea titlurilor achizitionate in urma ofertei publice derulate anul trecut.



Dupa renuntarea la Sighisoara ca amplasament pentru parcul de distractii in favoarea Snagovului, toti cei 15.065 de detinatori de actiuni Dracula Park au fost invitati sa se pronunte daca raman in societate sau daca doresc sa se retraga. Termenul limita pentru exprimarea optiunii a expirat la 10 iunie.#leadend#



"Pana pe data de 13 iunie am primit 1.046 de cereri de retragere. Dintre acestea, am reusit sa procesam 155, valoarea actiunilor aferente fiind de 2,087 miliarde de lei", a declarat Manuela Maior, directorul economic al Fondului pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara SA (FDTS).



Cererile de retragere provin in principal din partea persoanelor fizice, suma care urmeaza sa fie rambursata fiecarui titular variind intre 100.000 de lei si un milion de lei, insa intre cei care doresc sa paraseasca societatea figureaza si doua firme.



"Retragerea din actionariatul Fondului pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara a doar 7,21% din detinatorii de titluri Dracula Park demonstreaza ca 92,79% din investitori au incredere in construirea parcului de distractii si in amplasarea acestuia la Snagov", a comentat Ministerul Turismului.



Situatia finala a retragerilor va face obiectul unui raport care va fi prezentat in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor FDTS din data de 29 iunie. Aceasta va avea loc chiar la Snagov, la complexul Muntenia, marcand desprinderea definitiva a proiectului de fosta locatie, Sighisoara.



In cadrul aceleiasi AGEA va fi prezentat un raport de evaluare a valorii actiuni care va fi platita celor care s-au retras, precum si termenul de plata. De asemenea, AGEA va lua in discutie si schimbarea numelui societatii administrator si va analiza studiul de prefezabilitate al proiectului realizat de compania PricewaterhouseCoopers, care recomanda zona Snagov ca locatie optima pentru Dracula Park .



Proiectul Dracula Park a fost lansat in noiembrie 2001, locatia aleasa atunci fiind Sighisoara, in vreme ce valoarea investitiei era estimata la 31,5 milioane dolari. Pentru atragerea surselor de finantare necesare inceperii lucrarilor la acest proiect, administratorul proiectului - FDTS - a derulat, in perioada decembrie 2001-aprilie 2002, o oferta publica de actiuni in urma careia a atras peste trei milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO