Eveniment

Philips numeste un nou director financiar

27.01.2005, 00:00 33



Philips, grupul olandez de electronice, l-a numit pe francezul Pierre-Jean Sivignon in functia de director financiar, dupa retragerea lui Jan Hommen, care a detinut postul timp de opt ani, informeaza Financial Times. Sivignon este in prezent director financiar la Faurecia, furnizorul de echipamente auto. Analistii cred ca acesta nu este foarte cunoscut in industria electronicelor, adaugand ca alegerea Philips a fost neasteptata. "Nu cred ca vor exista schimbari majore de strategie", spune Paul Olofsen, de la firma olandeza de brokeraj Stroeve. Numirea va fi adusa la cunostinta actionarilor in martie. Compania a mai anuntat o schimbare. Johan van Splunter, care conduce divizia Philips de electrocasnice se va retrage pe 1 aprilie, succesorul sau urmand sa fie actualul director de marketing, Andrea Ragnetti.



Anunturile au precedat publicarea rezultatelor financiare ale companiei, care se asteapta sa fie afectate de deprecierea cursului dolarului, de restructurare si de presiunea preturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO