Eveniment

Plata taxelor cu cardul costa Fiscul 4 mil. euro

02.06.2008, 18:55 17

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va organiza o licitatie pentru servicii de incasare online a impozitelor si taxelor, prin intermediul cardurilor bancare, contract care are o valoare estimativa cuprinsa intre 8,03 mil. lei (circa 2,2 mil. euro) si 16,06 mil. lei (4,5 mil. euro), inclusiv TVA.
Contractul urmeaza sa fie incheiat cu un singur operator, pe o perioada de trei ani, termenul pana la care firmele interesate pot depune ofertele fiind 3 iulie, potrivit unui anunt al ANAF, citat de Mediafax.
Potrivit unui ordin al presedintelui ANAF, publicat in Monitorul Oficial la inceputul lunii mai, de la 1 octombrie, persoanele fizice vor putea achita cu cardul impozitele pe venit, platile anticipate cu titlu de impozit, regularizarile aferente impozitului pe venit pentru veniturile din activitati comerciale, din profesii libere, din drepturi de proprietate intelectuala, din tranzactii imobiliare sau din vanzarea-cumpararea de valuta.
Pentru a participa la licitatie, ofertantii trebuie sa aiba o experienta de minimum trei ani, perioada in care sa fi detinut cel putin trei contracte similare. Totodata, investitorii trebuie sa ateste ca inregistreaza o cifra de afaceri din tranzactiile cu card bancar de minimum 2,33 milioane lei.
Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic, in care comisionul pe tranzactie aplicat sumelor platite de catre contribuabili are o pondere de 70%, costurile de instalare, configurare - 5%, taxele lunare - 5%, numarul de tipuri de carduri emise sub diverse marci ce pot fi procesate - 10% si cate 5% suportul tehnic prin linie telefonica, respectiv prin help online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO