Eveniment

PNL a depus o solicitare la conducerea Senatului ca OUG 13 să poată fi respinsă în plen

PNL a depus o solicitare la conducerea Senatului ca OUG...

Autor: Cătălina Mănoiu

16.02.2017, 15:28 58

"Partidul Naţional Liberal a depus astăzi, în atenţia conducerii Senatului, solicitarea de a introduce pe ordinea de zi a plenului a Ordonanţei de Urgenţă 13/2017, cu scopul de a fi respinsă în regim de urgenţă. Solicitarea a fost înregistrată de liderul grupului senatorilor PNL, Mario Oprea, astfel încât în prima sa reuniune Biroul Permanent al Senatului să dispună Comisiei juridice depunerea raportului asupra OUG 13 şi înscrierea pe ordinea de zi a plenului pentru a fi respinsă", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

PNL susţine că orice altă abordare asupra parcursului acestei OU ridică mari semne de întrebare în privinţa intenţiilor reale ale majorităţii parlamentare.

"(…) Soluţia cea mai simplă pentru a elimina suspiciunile asupra readucerii în vigoare a OUG 13 este tocmai respingerea prin proiect de lege de către Parlament în cel mai scurt timp. În acest sens, este necesar ca ulterior eventualei respingeri în Senat a OUG 13 Camera Deputaţilor să decidă în calitate de for decizional", spun liberalii potrivit sursei citate.

Procedura parlamentară impune ca toate OUG, chiar dacă mai sunt sau nu în vigoare, să îşi încheie parcursul legislativ, fie printr-o lege de aprobare, fie printr-o lege de respingere, susţine PNL.

"Acelaşi regim a fost aplicat şi în precedentele situaţii în care ordonanţele de urgenţă au fost abrogate, prin intermediul altor ordonanţe de urgenţă, şi cu toate acestea au fost respinse în cele din urmă prin lege. Acelaşi traseu legislativ poate fi identificat şi în cazul Ordonanţelor de Urgenţă declarate în integralitate neconstituţionale", se arată în comunicat.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO