ZF 24

Popoviciu: Becali raspunde de ale lui, eu nu ma bag in afacerile lui, dar vad ca el in ale mele da

02.04.2009, 12:02 44

Instanta suprema a decis miercuri seara ramanerea in libertate a omului de afaceri Puiu Popoviciu, a fostului sef al DGIPI Ilie Cornel Serban si a fostului seful Diviziei Operatiuni in cadrul DGA Petre Pitcovici.

Dupa audieri, Popoviciu a declarat ca ofiterul judiciar de la DNA Ion Motoc (denuntatorul din acest dosar) a incercat sa creeze un caz, potrivit Mediafax.
Intrebat daca Motoc a incercat sa-si faca un nume pe seama reputatiei sale, Popoviciu a raspuns afirmativ si a aratat ca ancheta din acest caz l-a determinat sa-i fie teama de “fragilitatea urmaririlor penale” din Romania.

Seban este acuzat ca a incercat sa-l ajute pe omul de afaceri Puiu Popoviciu sa scape de acuzatiile din dosarul Baneasa. In acest sens, Serban si Pitcovici l-au contactat pe politistul de la DNA, Ion Motoc, care se ocupa de cauza si care, ulterior, i-a denuntat pe cei doi.
La intrebarea daca ii este frica de George Becali, Popoviciu a raspuns: “Becali raspunde de ale lui, eu nu ma bag in afacerile lui, dar vad ca el in ale mele da”, potrivit Mediafax.

Becali a depus o sesizare in 2000 in legatura cu terenurile Universitatii de Agronomie pe care fostul rector, Ioan Alecu, le-ar fi introdus in contractual de asociere cu omul de afaceri Puiu Popoviciu in cadrul proiectului Banesa. “Am depus-o pentru ca eu am avut o oferta mai buna decat a lui Popoviciu si au ales-o pe a lui. Cand am cerut explicatii, le-am trimis o hartie oficiala si nu am primit niciun raspuns. Atunci am hotarat sa fac reclamatie, a declarat recent Becali pentru Gandul.

Dosarul Baneasa in care sunt cercetati penal Ioan Alecu si Gabriel Popoviciu a fost deschis in 2005-2006, iar in 14 februarie 2008 a primit neinceperea urmaririi penale de la Parchetul instantei supreme. Cauza a fost redeschisa de DNA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO