Eveniment

Popp: Piata imobiliara se indreapta spre dezastru

26.01.2005, 00:00 13

"Piata imobiliara se indreapta catre dezastru", a avertizat ieri Dan Ioan Popp, presedinte si CEO al companiei de constructii si dezvoltare imobiliara Impact SA. Aceasta pentru ca, a motivat presedintele Impact, pe aceasta piata se pune accent pe constructiile de mana a doua.
Din numarul total de tranzactii pe piata imobiliara, aproximativ 600.000, doar 35.000-40.000 implica tranzactii cu case noi, restul avand ca obiect imobile de mana a doua, si mai ales apartamente. Iar in conditiile unei dicrepante substantiale intre cererea si oferta de pe piata imobiliara romaneasca, preturile cresc intr-un ritm nejustificat.
Potrivit lui Dan Ioan Popp, imobilele noi sunt cele care aduc bunastare economiei, in timp ce imobilele vechi nu genereaza plusvaloare. In Romania, apreciaza presedintele Impact, 40% din unitatile de locuit existente au termenul de viata depasit.
In vederea stimularii unui sector care are un potential sporit de propulsare a economiei, presedintele Impact propune o cota de impozitare de zero la suta pentru imobilele noi sau reabilitate, in paralel cu majorarea cotei de impozitare pentru imobilele vechi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO