Eveniment

Presa internaţională: Un diplomat chinez de top soseşte la Moscova pentru discuţii privind un posibil plan de pace

Presa internaţională: Un diplomat chinez de top...

Autor: Dorin Oancea

20.02.2023, 10:28 79

Cel mai important diplomat chinez, Wang Yi, a sosit la Moscova pentru discuţii privind un posibil plan de pace pentru Ucraina, relatează ziarul Kommersant, citat de Reuters.

"Scopul principal al călătoriei sale este de a spori rolul Beijingului în soluţionarea problemei ucrainene", a precizat Kommersant.

La Conferinţa anuală de securitate de la Munchen, Wang a acuzat Statele Unite că încalcă normele internaţionale printr-un comportament "isteric".

Wang a reiterat un apel la dialog şi a sugerat ţărilor europene să "se gândească cu calm" la modul în care să pună capăt războiului.

Wang a mai spus că există "unele forţe care se pare că nu doresc ca negocierile să aibă succes sau ca războiul să se încheie curând", fără a preciza la cine se referea.

Preşedintele chinez Xi Jinping va ţine un "discurs de pace" la aniversarea invaziei din Ucraina, a declarat vineri ministrul italian de externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO