Eveniment

Preşedintele Pirelli este investigat pentru implicare în spionarea unor persoane publice

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

24.11.2011, 18:48 215

Preşedintele grupului Pirelli, Marco Tronchetti Provera, este investigat, în cadrul unei anchete care datează de mai mulţi ani, pentru implicarea în spionarea mai multor persoane publice italiene, de către angajaţi ai Telecom Italia, în perioada în care era preşedinte al operatorului de telecomunicaţii, a declarat joi o sursă judiciară, transmite Reuters.

Producătorul de anvelope Pirelli a deţinut, indirect, o participaţie de control la Telecom Italia, până în 2007.

Un purtător de cuvânt al grupului a refuzat să comenteze.

Tronchetti Provera, unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din Italia, este suspectat de corupţie internaţională şi de primirea unor bunuri furate şi a fost chestionat joi de magistraţi din Milano, a spus sursa.

Provera lucrează la Pirelli Group din 1986, iar din 1992 a preluat conducerea operaţională.

El a fost totodată preşedinte al Telecom Italia în perioada septembrie 2001-septembrie 2006, când a demisionat în urma neînţelegerilor cu premierul de atunci al Italiei, Romano Prodi, privind reorganizarea operatorului de telecomunicaţii.

Demisia sa a avut loc în perioada izbucnirii scandalului de spionaj, dar nu a avut legătură cu acesta.

Cazul este centrat pe acuzaţiile că unii angajaţi ai Telecom Italia au spionat personalităţi publice şi au furnizat informaţii confidenţiale unor investigatori privaţi.

Ancheta a dus deja la arestarea mai multor persoane, inclusiv a şefului securităţii Telecom Italia, Luciano Tavaroli, în septembrie 2006.

La acea dată, poliţia italiană a arestat 20 de persoane suspectate de furnizare de informaţii confidenţiale şi abuz, prin intermediul înregistrărilor telefonice şi accesării de date referitoare la conturi bancare ale unor clienţi şi angajaţi ai Telecom Italia.

Întrei cei arestaţi s-au numărat foşti angajaţi ai Telecom Italia, dar şi membri ai poliţiei italiene şi ai poliţiei financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO