Eveniment

Prezenta anemica la votul pentru viitorul deputat al Colegiului 19

25.04.2010, 23:08 22

Viitoarea reprezentanta a colegiului 19 in Camera Deputatilorurma sa fie aleasa aseara de mai putin de 15. 000 de bucuresteni,dupa o prezenta la vot extrem de slaba, pana la ora 14.00 doar7,66% din locuitorii colegiului prezentandu-se la urne, potrivitBiroului Electoral Central.

In cursa au intrat Teo Trandafir din partea PD-L, in vreme cecontracandidata ei, Liliana Minca (PC), a fost sustinuta si de PSDsi PNL.

"De fiecare data cand cineva isi pune atatea sperante in tine sivezi entuziasm, parca te obliga. Daca faci de unul singur un lucru,poti sa ratezi, dar atat timp cat sunt si alti oameni alaturi detine pas cu pas, te gandesti la ei", a spus Teo Trandafir, ieridimineata, inainte de vot.

Candidatul PSD-PC, Liliana Minca, a spus ieri la sectia unde avotat ca voteaza pentru toti romanii, pentru alta viata, pentruschimbare si a facut apel ca alegatorii sa vina la urne. Ea a venitinsotita de social-democrata Aura Vasile, dar si de reprezentantiai PC si ai PNL.

Potrivit estimarilor partidelor, prezenta la vot urma sa fie maiputin de 15% pana la incheierea urnelor, mult sub prezenta la vot aalegerilor anticipate din Colegiul 1, cand peste 27% dintrealegatori au venit la urne in ianuarie.

Potrivit unor exit-polluri vehiculate ieri la PD-L, TeoTrandafir urma sa castige cursa electorala cu aproximativ 53%, dupao campanie in care cele doua candidate nu au avut nicio dezbaterefata in fata.

Trandafir a refuzat sa participe la o dezbatere organizata deInstitutul pentru Politice Publice, pe modelul celei prezidentialedin 2009, acuzandu-si contracandidata de campanie murdara.

Minca, fosta sefa a Loteriei in timpul guvernarii Tariceanu, aavut un atu puternic in persoana primarului sectorului 4, CristianPopescu-Piedone, un lider al Partidului Conservator.

Daca va castiga, Teo Trandafir, fosta vedeta de televiziune, vaaduce o gura de aer proaspat PD-L, care a pierdut la inceputulanului cursa electorala pentru Colegiul 1 al Capitalei dupa celiberalul Radu Stroe l-a batut pe Honorius Prigoana (PD-L) cuaproape 66%. Locul de la Colegiul 1 a fost lasat liber de fostulpresedinte al Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu care a preferat unpost de viceguvernator la Banca Nationala.

Colegiul 19, cel mai mare colegiu al Capitalei, cu aproximativ130.000 de locuitori, a ramas fara deputat dupa demisia DanieleiPopa, fostul presedinte al PC si fost vicepresedinte al Camerei,care a fost aleasa in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Guvernul a alocat aproximativ 4 milioane de lei (aproximativ 1milion de euro) pentru organizarea alegerilor din Colegiul 19.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO