Eveniment

"Prima casa" a dus preturile apartamentelor cu doua camere la 60.000 de euro

26.07.2009, 18:49 20

Proprietarii de apartamente cu doua camere din zone precum Militari, Titan sau Iancului au crescut pana la 60.000 de euro preturile in ultimele saptamani, ca urmare a demararii programului guvernamental "Prima casa", prin care sunt garantate credite cu o valoare maxima de 60.000 de euro. "Este foarte greu, daca nu chiar imposibil sa gasim acum apartamente de doua camere sub 60.000-62.000 de euro in zone precum Militari, Titan sau Iancului. Acestea sunt zone cu preturi medii, care se incadreaza in plafonul maxim de 57.000 de euro impus in cadrul programului", sustin reprezentantii firmei de consultanta imobiliara Colliers International.

Cresterea preturilor la apartamentele cu doua camere a dus la o apreciere generala a preturilor pentru locuinte vechi, cu 2% pe parcursul lunii iulie, prima luna de cresteri de pe parcursul ultimului an. Premierul Emil Boc a declarat ca, in cazul in care programul "Prima Casa" va avea un mare succes, va fi finantat si anul viitor, tot prin sistemul garantiilor guvernamentale, in conditiile in care primele semnale sunt pozitive. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO