Eveniment

Primăria Capitalei: Lăsaţi-vă maşinile acasă!

Primăria Capitalei: Lăsaţi-vă maşinile acasă!

Autor: Aurelia Alexa

13.02.2012, 12:47 1122

Primăria Capitalei face apel la bucureşteni să renunţe, pe cât posibil, să mai circule cu autoturismele proprii, să nu parcheze pe prima bandă de circulaţie şi să nu blocheze căile de acces pentru a facilita intervenţia operatorilor de deszăpezire, se arată într-un comunicat remis, luni, MEDIAFAX.

Lista drumurilor închise luni

"Având în vedere cantităţile importante de zăpadă căzute în ultimele ore în Bucureşti, precum şi prognoza meteorologilor care indică faptul că va ninge abundent până măine dimineaţă, primarul general, Sorin Oprescu, face un apel la bucureşteni să renunţe, pe cât posibil, la deplasarea cu autoturismele proprii, în favoarea mijloacelor de transport în comun, pentru a facilita o intervenţie cât mai eficientă a operatorilor de deszăpezire. În acest moment, utilajele se află în teren, dar din cauza aglomeraţiei şi a numărului mare de maşini aflate în trafic, intervenţiile acestora sunt mult îngreunate", precizează Primăria Muncipiului Bucureşti (PMB).

Primarul general îi roagă pe bucureşteni să nu parcheze pe prima bandă de circulaţie şi să nu blocheze căile de acces, astfel încât utilajele să poată acţiona pentru asigurarea accesului în instituţiile publice şi a bunei funcţionări a serviciilor de urgenţă şi a transportului public.

Totodată, PMB precizează că, începând de luni seară, o serie de bulevarde vor fi închise alternativ pentru a permite degajarea cât mai eficientă a zăpezii.

Potrivit sursei citate, în acest moment sunt în trafic în Capitală 1.400 de autovehicule RATB.

"În caz de necesitate, numărul acestora poate fi mărit. Responsabilii RATB supraveghează în permanenţă desfăşurarea traficului şi vor suplimenta liniile aglomerate", se mai arată în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO