Eveniment

Primele plati la pensii private, pana pe 20.05

16.04.2008, 17:48 12

Angajatorii trebuie sa vireze primele contributii la fondurile de pensii administrate privat (pilonul II) pana pe data de 20 mai, potrivit unei decizii a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
"Colectarea contributiilor datorate fondurilor de pensii incepe odata cu declararea contributiilor de asigurari sociale datorate pentru luna de referinta martie 2008", au precizat oficialii Comisiei.
CSSPP a aprobat ieri norma privind colectarea contributiilor individuale ale participantilor la fondurile de pensii administrate privat. Norma reglementeaza modalitatile de colectare a contributiilor individuale ale participantilor la fondurile de pensii din pilonul II, precum si procedurile de prelucrare a declaratiilor, calcul, evidenta si virare a contributiilor individuale catre fondurile de pensii administrate privat.
"Potrivit normei, contributia la fondul de pensii este parte din contributia individuala datorata de asigurat la sistemul public de pensii si se vireaza de catre platitor in aceleasi conditii si la aceleasi termene cu cele stabilite pentru contributia de asigurari sociale", au declarat reprezentantii CSSPP.
In primul an de colectare, cota de contributie la fondurile de pensii obligatorii va fi de 2% din venitul lunar brut, aceasta urmand sa fie majorata cu 0,5% pe an timp de opt ani, pana la 6%, incepand cu data de 1 ianuarie a fiecarui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO