Eveniment

Primul exportator al României: 200.000 de oameni din industria auto generează 13% din PIB

Primul exportator al României: 200.000 de oameni din...

Autor: Adelina Mihai

31.05.2017, 00:06 1851

Economia României trebuie să devină un pol de excelenţă regional în domeniul auto şi să crească valoarea adăugată generată de această industrie, a spus Alexandru Petrescu, ministrul pentru me­diul de afaceri, comerţ şi antre­pre­noriat.

„Însumând peste 600 de companii, 200.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de circa 22 miliarde  euro, cu un export de peste 13 miliarde euro, ce reprezintă 24% din exportul naţional, evoluţia industriei automotive trebuie să fie susţinută de Guvernul român pentru că este un sector care merge bine şi poate  să-şi maximizeze potenţialul pentru ca, în final, România să devină un pol regional de excelenţă”, a spus ministrul Alexandru Petrescu. El a fost ieri prezent la un eveniment organizat de biroul Business France din România şi Ambasada Franţei în România în parteneriat cu Grup Renault România, Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Camera de Comerţ şi Industrie Franceză din România (CCIFER) şi Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO