Eveniment

Privatizarea Oltchim, pusa in "stand by"

20.11.2008, 17:35 12

Procesul de privatizare a combinatului Oltchim a fost pus "in stand by" de guvern, iar procedurile vor fi lansate atunci cand piata va asigura conditii favorabile care sa permita mentinerea locurilor de munca, compania urmand sa fie sustinuta prin ajutoare de stat avizate de Comisia Europeana.

"Oltchim este o alta societate care se confrunta cu dificultati. Aici este o problema care tine de resortul AVAS si al Ministerului Economiei. Trebuie sa reglam anumite raporturi comerciale intre Oltchim si furnizorul de materie prima Petrom. In acest moment, punem procesul de privatizare in stand by. Nu este o piata care sa permita realizarea acestui proces si vrem ca privatizarea sa se desfasoare in bune conditii in asa fel incat sa putem garanta pastrarea locurilor de munca", a declarat premierul Tariceanu.
El a adaugat ca vor fi gasite alte modalitati de sprijinire a Oltchim, inclusiv prin solicitarea pe schema ajutorului de stat adresat Comsiei Europene, pentru a-si putea continua functionarea si asigurarea celor care lucreaza in aceasta industrie.
Conducerea Oltchim, companie controlata de stat, a decis recent sa reduca productia cu 20% si pana la 40% in luna noiembrie si sa disponibilizeze circa 550 de persoane, pe fondul crizei financiare internationale, care a cauzat reducerea cu mai mult de jumatate a cererii de produse petrochimice ale Oltchim.
La Oltchim lucreaza in prezent circa 4.700 de persoane, iar compania a inregistrat o pierdere de 27,7 mil. lei (7,6 mil. euro) in primele noua luni din acest an.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO