Eveniment

Procedurile de autorizare si control nemultumesc investitorii

23.03.2004, 00:00 15



Procedurile de inregistrare si autorizare a firmelor si modalitatile de inspectie fiscala si de control au fost principalele probleme reclamate, pana in prezent, de oamenii de afaceri care doresc sa investeasca in Romania, a declarat ieri premierul Adrian Nastase la cea de-a sasea masa rotunda pe teme de afaceri organizata de The Economist.



"Suntem constienti ca unele proceduri paralele au creat nervozitate la nivelul anumitor companii. Acum, vrem sa intelegem care sunt obstacolele si sa ne indeplinim promisiunile, inclusiv pentru bunul mers al negocierilor cu UE. Nu exista un plan B si nu mai este timp pentru esec, greseli, neintelegeri sau oportunitati ratate", a spus Nastase.



El a mai spus ca de fiecare data cand se intalneste cu oameni de afaceri importanti, acestia ii cer un mesaj.



"Guvernul vrea sa aiba un dialog cat se poate de clar si direct cu comunitatea de afaceri din Romania si din strainatate, pentru ca, daca vrem sa avem succes din punct de vedere politic, trebuie sa avem succes in privinta programelor noastre sociale, iar daca vrem sa avem programe sociale de succes, avem nevoie de mai multe resurse la buget, iar pentru a avea mai multe resurse la buget, economia trebuie sa functioneze mai bine, si pentru ca aceasta sa functioneze mai bine, economia are nevoie de mai multe investitii, acesta fiind principalul meu mesaj clar: <Veniti in Romania, este o destinatie superba pentru a investi in viitorul apropiat>", a mai spus Nastase.



Premierul a prezentat oamenilor de afaceri masurile care au fost adoptate de Guvern pentru eliminarea acestor probleme, precum si intentiile autoritatilor pentru imbunatatirea mediului economic. Printre proiectele avute in vedere se afla cele referitoare la consolidarea stabilitatii macroeconomice, cresterea transparentei reglementarilor administrative cu impact asupra mediului de afaceri, simplificarea procedurilor de autorizare a societatilor si imbunatatirea Codului Muncii.



"Acesta, sunt sigur, este unul dintre subiectele care au cunoscut foarte multe dispute si divergente de opinii, dar vreau sa va reamintesc, faptul ca, din cateva sute de articole din Codul Muncii, doar trei sunt critice sau discutabile de catre investitori si de catre liderii sindicali. si, in acest domeniu, asa cum am aflat de la colegii mei, exista perspective foarte bune pentru gasirea unei solutii", a mai spus premierul.



El i-a asigurat pe investitori ca anul electoral 2004 nu va incetini ritmul reformelor din economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO