Eveniment

Producatorii de lactate: Retailerii ne ameninta cu importurile

22.12.2009, 23:10 18

Reprezentantii Asociatiei Patronale Romane din IndustriaLaptelui (APRIL) sustin ca o parte dintre lanturile locale deretail cer la achizitia produselor lactate un nou discount pefondul micsorarii termenelor de plata, ceea ce inseamna preturi maimici de achizitie.
De asemenea, retailerii ameninta cu delistarea si crestereaimporturilor in cazul in care producatorii nu accepta acestediscounturi, mai spun reprezentantii APRIL.
Retailerii au avertizat de mai bine de trei luni ca, daca legeacomercializarii produselor alimentare va fi publicata vor aveacosturi mai mari determinate de termenele de plata mai mici. Ei auspus ca vor apela la importuri daca producatorii nu vor acoperiaceste costuri. Producatorii au declarat insa ca aceste declaratiinu vor fi puse in aplicare.
"Eu ca producator, imi vand produsul catre retailer cu 10 lei, unpret la care am acordat deja un discount cuprins intre 5 si 10%pentru volumul mare de vanzare pe care il fac. La acest discountinsa, retailerii mai cer acum un discount de o valoare cuprinsaintre 1 si 2% din pretul de achizitie pentru ca au un numar mai micde zile pentru plata produselor", a exemplificat Valentin Blanaru,directorul general al APRIL. El a adaugat ca aceste discounturisuplimentare sunt ilegale in urma aparitiei legii comercializariiproduselor alimentare si ca noile cerinte ale retailerilor nu auniciun fundament legal.
Reprezentantii Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania(AMRCR) nu au putut fi contactati pentru a comenta acesteinformatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO