Eveniment

Producatorii de tamplarie estimeaza cresterea cu 27% a pietei

23.05.2006, 00:00 16

Jucatorii de pe piata tamplariei termoizolante estimeaza ca piata de profil va creste in medie cu 27,4% in urmatoarele 12 luni, potrivit unui studiu realizat de compania Neomar Consulting. Studiul, care a inclus peste 500 de producatori de tamplarie PVC si aluminiu din 20 de orase, a mai relevat faptul ca piata este dominata de micii producatori, care detin circa 35% din totalul vanzarilor. Piata de profile din PVC cuprinde in acest moment peste 40 de marci de produse, in timp ce pe segmentul profilelor din aluminiu exista 20 de branduri. "Notorietatea brandului incepe sa capete importanta, atat pentru producatorii de tamplarie, cat si pentru clientii acestora", informeaza studiul Neomar. Astfel, pe piata profilelor din aluminiu sapte branduri detin 75% din piata.

Profilele din PVC detin aproape 70% din piata profilelor pentru tamplarie termoizolanta, in principal datorita utilizarii acestui tip de tamplarie in cadrul constructiilor rezidentiale. Pe de alta parte, profilele din aluminiu detin 29% din piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO