Eveniment

Proiectul Autostrada Nokia costa 750 mil. euro

05.09.2008, 22:43 25

Drumul care va face legatura dintre fabrica Nokia de la Jucu si orasele Dej si Bistrita va costa 750 mil. euro si va fi finalizat in 2011, potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). Proiectul prevede realizarea unei autostrazi Jucu - Dej si a unui drum expres Dej.
"Drumul expres Dej-Bistrita va avea o lungime de 45 de kilometri, iar autostrada Jucu-Dej aproximativ 30 de kilometri. Anul viitor pe data de patru ianuarie se vor depune ofertele pentru proiectare si estimam ca in aproximativ doi ani proiectul va fi finalizat", a declarat pentru ZF Transilvania Stefania Diaconu, reprezentantul CNADNR. Ea a adaugat ca fondurile necesare pentru cele doua sunt de 750 de milioane de euro, suma care va fi acoperita integral de la bugetul de stat al Romaniei. Autostrada Jucu-Dej va avea cate doua benzi pentru fiecare sens de circulatie, iar drumul express Dej-Bistrita va dispune de-asemenea de cate doua benzi pe sens. In prezent distanta dintre Dej si Bistrita pe drumul national este de 70 de km. Extinderea autostrazii Nokia pana la Dej este determinata si de investitia de 80 mil. euro anuntata de producatorul german de componente pentru motoare Kolbenschmidt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO