Eveniment

Proiectul Silver Mountain din Braşov, scos la vânzare cu 45,5 mil.euro; BCR ar pierde 40 mil.euro

Proiectul Silver Mountain din Braşov, scos la vânzare...

Autor: Cristina Cuncea

13.05.2014, 14:57 1372

La prima încercare de vânzare, stabilită pentru 9 mai, preţul de pornire al licitaţiei era de 53,4 milioane de euro, dar Euro Insol, lichidatorul firmei, a anunţat o nouă licitaţie pe 16 mai, la un preţ diminuat cu 15%.

INR Management Real Estate a intrat în faliment la începutul acestui an. Cu o expunere de 380 de milioane de lei (85 milioane de euro), BCR are o cotă de peste 99% din creanţele firmei. Astfel că, pierderea băncii va depăşi aproape de 40 milioane de euro, dacă vânzarea s-ar realiza la preţul de 45,5 milioane de euro.

Proiectul format în prezent din 171 de apartamente nevândute, spaţii comerciale, 176 de locuri de parcare, rastaurant, club, spa&fitness şi un lot de teren de 20 de hectare, era evaluat la aproximativ 50 de milioane de euro, potrivit unei evaluări realizate de consultanţii firmei Jones Lang LaSalle.

La începutul anului, Remus Borza spunea că preţul de vânzare al proiectului nu va putea coborî sub evaluare.

În aceeaşi dată, Euro Insol va încerca să vândă şi două terenuri, unul de 1.825 mp în Şoseaua Ghe. Ionescu Siseşti, din nordul Bucureştiului, (cu un preţ de pornire de 221.000 euro) şi celălalt, de aproape 6 hectare, în comuna Snagov, compus din 15 loturi ( cu un preţ de pornire de circa 2,1 milioane de euro).

Pe cele două terenuri compania intenţiona să dezvolte ansambluri rezidenţiale.

Silver Mountain a fost iniţiat în 2008, cu puţin timp înainte de izbucnirea crizei, iar planurile iniţiale prevedeau o investiţie de 300 de milioane de euro pentru construirea unor blocuri cu 600 de apartamente de lux, un hotel Radisson, club de tenis, teren de golf şi alte facilităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO