Eveniment

Promovarea, subiectul procesului de 46 mil. euro dintre o romanca si compania de audit PwC Londra

13.07.2009, 19:58 50

Reprezentantii companiei de audit si consultanta PricewaterhourseCoopers (PwC) din Londra spun ca sunt la al treilea proces cu romanca Mihaela Popa de 31 de ani, care a dat in judecata compania pentru discriminare.
„Nu stim de ce Mihaela Popa a ridicat asemenea acuzatii. Avem politici si proceduri foarte bine stabilite in cadrul companiei si luam foarte in serios aceste lucruri. Nu facem discriminari pe baza de religie, etnie, origine sau gen", a declarat pentru ZF Brian Bonnister, director de comunicare in cadrul biroului din Londra al PwC.
Mihaela Popa, 31 de ani, care a lucrat timp de doi ani in companie pe pozitia de contabil, a dat in judecata PwC pentru discriminare, cerand daune de 46 mil. euro, a informat in urma cu cateva zile cotidianul britanic The Telegraph. Acesta este cel de-al treilea proces al romancei impotriva PwC de cand a parasit compania in noiembrie 2006. Primele doua procese au fost castigate de catre PwC. Procesul actual se va desfasura in cadrul tribunalului Central London Employment, specializat in conflicte legate de munca.
„Acesta nu este inceputul unui proces. Primele acuzatii au fost verificate deja in doua tribunale, care, de obicei, nu prea favorizeaza angajatorii. In 2007 si in 2008 aceste acuzatii au fost respinse", a explicat Bonnister.
Fosta angajata a spus ca la angajare i s-a promis ca ar putea deveni partener in companie si va castiga 580.000 de euro pe an, plus bonusuri, fata de salariul anual de 47.500 de euro pe care il avea cand lucra in calitate de contabil.
„Initial, au spus ca as putea fi partener in viitor, insa niciodata nu mi-au dat oportunitati de promovare", a declarat Popa in urma cu cateva zile pentru The Telegraph.
Reprezentantii PwC Londra spun ca nu
„i-au promis" Mihaelei Popa ca va fi numita partener. „In momentul recrutarii, nimeni nu poate promite noilor angajati ca vor deveni parteneri intr-un anumit interval de timp. Oricine este familiarizat cu politicile companiei noastre stie acest lucru", a precizat Bonnister.
Potrivit reprezentantilor companiei, promovarile se fac in functie de performantele individuale ale fiecarui angajat, iar o astfel de decizie este luata de mai multe persoane.
„Pot exista numeroase motive pentru care angajatii nu sunt promovati. Sunt persoane care lucreaza in PwC de doi ani si nu au fost promovate. Nu este un lucru neobisnuit sa nu fii promovat dupa doi ani", a spus directorul de comunicare.
El a adaugat ca nu poate da detalii legate de nivelul de performanta inregistrat de Popa, dar a mentionat ca motivele pentru care promovarea fostei angajate nu a avut loc nu tin de criterii de rasa, etnie sau gen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO